I Still Love Her....
shit! i thought im already healed. i thought i overcome it already. i had faced my life after that heartache. i tried to love again after that downfall but i failed. now i realized something. the pain did not faded, it only subsided. and now that she showed up again, making me feel that im still important to her and that she still cares the pain im feeling kills me. fuck! how i want to forget her but how can i do such if she conquers everything in me. She still owns my heart even though she had hurt me at the past. i want to break free from this pain. i want to cry until i have no more tears. i want to shout until i have no more voice. i want to hurt myself until i become numb by the pain. i really want to die. i cant handle the pain anymore. it hurts me so badly. it crushes my heart. the fact that she’s not mine anymore and she will never be mine again is fatal. i rather face death and die than to see her happy with another guy. anyways, it is also my fault. i loved her so much and gave her everything without even leaving something for myself. i thought she would be my life forever but it turns out to be that she became my karma. She is my greatest love and also my greatest pain. i want to see her. i want to hug and kiss her. i miss everything about her. but im afraid to see me cry in front of her. im afraid that my love will comeback and even the pain itself.
Selamat Mengerjakan Ibadah Puasa
Teristimewa buat semua yang pernah saya kenali seumur hidup ini, sempena tibanya bulan baik Ramadhan ini, saya terlebih dahulu ingin memohon ampun dan maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak disengajakan mahupun yang disengajakan. Jika saya menyakiti hati diantara anda semua, ada terlanjur kata bila berbicara, dan mohon halalkan makan & minum yang anda berikan kepada saya selama ini. Diharap anda halalkan kesemuanya.

Saya juga telah memaafkan saudara saudari dan menghalalkan segalanya.

Semoga kita dapat menjalankan ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah SWT. Insyallah......Amin
My Girl Friend and Me

My Girl Friend (Buddy) and I known each other for almost half of my life, we are actually three in our group, all along my attention was wit jet our other friend and that makes buddy left behind as always, I had a big crush wit her that I never kept from the two of them and as we became older this crush had turned into serious thing between me and her, after so many hardship and I gave up, I had her to be my crying shoulder, then she left for another place and only buddy and I stayed together so many years past, we had less time and talk wit each other, but from time to time buddy never failed to check on me, so I met this girl who is now my fiance, and I also make a move to put buddy back into the picture since my relationship with my fiance has been on the rocks, she again become my shock absorber and crying buddy, as we became closer, I feel something that I haven't felt with anyone before, I feel comfortable with the love and affection she was giving me, then I realized that she never left me, she was the only person who stayed with me all through whatever I am goin thru…
then i started confessing about how I actually felt for her, I told her dat this was just crush, and she smiled, a smile that has been locked into my heart, I dont I felt suddenly my heart beating fast… i felt sudden pleasure wit how she hold me CLOSER… and take care of me so much… I ask her if she do had a feeling same as mine… and she said yes but i cant… I already belong to someone else. and she was ignoring whatever she feels for me… after few weeks its confirmed I love her… I had fallen in love wit my very friend… and once again I asked her.. if she feels something about me… and she said not at all… I feel the world falls on me… i cant move cant breathe… my tears fell down.. and I become weaker… I asked her to stay.. and she said i’ll be staying wit you forever, but I was never worth of this fight, you belong with her…

until now my heart swell wit so much much aching I was hurt… and I realized hse makes happy more than anyone else…

Scorpio man horoscope
You can easily recognize the Scorpio man by his piercing, mysterious and fascinating look, the kind of look that could hypnotize even a snake. When the Scorpio man is not in control of the situation and things are beyond his grasp, he takes on the enigmatic style.

The Scorpio man has a penetrating intelligence that goes beyond appearances and an exceptional intuition, which helps him guess the interlocutor’s secret intentions. The Scorpio man is extremely tenacious and when he sets his mind to something, he uses any means he can to achieve his goal. On a close look, one can notice that the Scorpio man’s efforts to succeed do not relate to money or power but to a sort of competition with himself, to his desire to outrun himself.
The Scorpio man usually bears a wound of some kind in his soul, an emotional or a sexual problem, a conflict or frustration that is difficult to solve. He is endowed with a profound sensitiveness and a "feeling" which is out of the ordinary.

The Scorpio man is easily affected both by emotions within himself and by emotions coming from the exterior. He can be easily hurt and he is suspicious about the others’ feelings. He is often lonely and motivated by a strong need to have a sentimental life. However, the Scorpio man looks for a complete, indestructible union. It is for this reason that he is very careful about the person he allows to see his inner nature.

Driven by his strong sexuality and his exceptional lust, the Scorpio man will most probably have many love affairs. God help the woman who does not live up to his strict standards, who cannot gain his esteem, because the Scorpio man will be tempted to torture her mentally, to torment her with his attacks of hatred and passion, with his jealousy and subtle "the victim and the executioner" kind of games.

The Scorpio man looks for the initiative woman who can make him reach heaven like in the purest form of the Tantric rituals. Only the woman of the same nature or the woman who will have understood his inner mechanism perfectly will be strong enough to stand by his side.
Tentang CInta
Hari ni aku ingin bicara tentang cinta ... Isk!cam bahasa Indo lak kan?Pengalaman yg lalu mematangkan fikiran..hingga aku bisa bertapak di sini .. Masalah cinta pasti ada di kalangan insan yg bercinta. Cuma jln penyelasaian saja yg membezakan insan itu bercinta kerana apa ..

Setelah di hitung , kini aku mempunyai 7org teman yg baru saja menjadi 'single' .. Wow!Mcm musim pulak!Macam2 cerita tentang mereka..Tp semua nya hampa.Seperti aku dulu yg pernah hampa kerana cinta..sakit nya Tuhan saja yg tahu..Pedih nya tak bisa aku huraikan dgn kata2 kerana, hanya insan yg kecewa dapat merasakan cinta itu sahaja yg tahu apa yg di rasa . Bukan malang atau bertuah jika dapat merasakan sakit cinta..tp satu anugerah dari Esa untuk kita sendiri belajar apa itu cinta sejati ..

Kesian aku tgk teman2 aku yg sekarang tgh meruntun kesedihan kerana cinta .. Teringat kisah aku ketika dahulu...Meniti bait2 hari dgn cinta yg di permainkan .. Aku pernah melalui berbagai2 ragam insan yg gemar melukakan hati ini..Aku kenal insan yg suka melukai hati yg suci..Aku hairan kenapa mereka mampu melakukan perkara sekejam itu..Tapi aku pasti , sungguh pun mereka bersalah kerana melukai, namun setiap apa yg mereka lakukan, pasti juga ada alasan nya tersendiri .. memang benar aku cukup benci dgn insan yg suka melukai .. tp aku tidak pula menafikan di mana di dalam hati kecil mereka juga punya hati dan perasaan ...

Seperti yang sedia maklum, insan2 seperti aku sering kali di lukai insan yg paling di sayangi.. ikatan perkahwinan yang tidak mampu untuk di persoalkan lagi ... Bertahun membina mahligai bersama pun bisa runtuh mahligai nya hanya kerana 'perkahwinan'.. hubungan aku dulu juga pernah runtuh kerana ini ... Aku terus tinggal kan dia kerana keluarganya desak dia unt berkahwin .Dan cuba menjauhkan diri dari aku . Itu permintaan keluarga.. Aku tidak mampu menghalang nya ..bukan aku tidak mahu mempertahan kan ikatan cinta ketika itu..tapi aku tidak terdaya...aku hanya perlu kuatkan semangat untuk terus berdiri dan berlari...
Dengan harapan, keputusan aku itu bisa membuah kan satu hadiah unt dia..Kebahagiaan yang kekal abadi ...

Ini lah satu2 nya risiko yg harus insan2 seperti aku lalui dan hadapi..mau tak mau...have to face it !Jadi, biarkan lah kami hidup begini..terus mencari kebahagiaan yg tak pasti sampai bila ... Selagi hayat di kandung badan..Selagi masih ada insan yg mampu memberikan kasih sayang yg sejati..Biar pun hanya sekejap atau seketika..Namun sesaat kebahagiaan yg di berikan itu terlalu besar ertinya unt diri aku ... itu lah kesempatan yg aku ada sementara dia masih di situ..Bersama aku...

Benar !Aku takut pada 'kehilangan'...Im scared of 'rejection'...i hate for losing sumone ! Aku tak suka melukakan hati insan lain..! Aku benci di tuduh hipokrit ! Aku sedih di kata tamak ! aku kecewa di persalah kan tanpa sebab !

Segala apa yg aku lakukan di atas muka bumi ini.. Samada kepada insan yg aku sayangi atau pun sesiapa saja yg mengenali aku...Segalanya bersebab dan ber alasan ! Hanya tuhan saja yg tahu .. hanya hati ini saja yg faham . Kadang2 diam itu perlu unt menenangkan fikiran . Kadang2 diam itu perlu unt tidak mengeruh kan keadaan ... Dan kadang2 diam itu mampu untuk menyelesaikan masalah ...

Kenapa perlu terus terusan bertelagah bagai menegakkan benang yang basah .. Sedangkan kita sendiri tahu di mana jalan penyudah . Mengalah demi untuk kebaikan .. Mengalah bukan kerana kalah . Walaupun kalah di mata yang lain , namun menang di mata keadilan .

Manusia mana tidak melakukan kesalahan .. Begitu juga aku insan kerdil yang naïf . Kadang kala memaaf kan seseorang itu umpama memberi peluang untuk belajar dari melakukan kesilapan ..

Aku sudah cukup puas dengan sikap manusia yang hanya tahu bercakap . Tapi tidak tahu berfikir sebelum bercakap …

Memang bahagia menyayangi dan di sayangi .. Tapi percayalah , kasih sayang juga tidak hanya perlu di lakukan dengan perbuatan , sentuhan atau dengan kata2 … Cukup dengan hanya sebuah kepercayaan .. yakin dengan cinta itu ada .. Bukan pura2 .. Memberi seseorang dengan rasa bahagia , gembira dengan senyuman sentiasa di bibir … , ia sudah cukup menyatakan rasa kasih dan sayang itu benar2 ada .. Pastinya dengan rasa yakin dan percaya … Walaupun jauh di mata ..tetapi dekat di hati …
Labels: 0 comments | edit post
Sepuluh Sebab Kenapa Kamu Tidak Boleh Mencintai Seorang Lelaki Bernama Aril Iskandar…
Panjang gila sial nama entri ini. Terpanjang setakat ini mungkin. Ada lagi yang boleh recall tajuk entri lebih panjang dari entri ini?

Memandangkan aku asyik kena tag, dan tak menjawab tag tersebut, aku pun rasa kasihan kepada rakyat jelata semua yang dahagakan diri mereka ditag dan kemudian mengetag kembali aku yang cukup menyampah bila kena tag ini. Arwah Tag tentu terbahak-bahak bilamana namanya disebut berkali kali di perenggan kedua entri ini, itu fakta. Hahahaha…
Jadi aku persembahkan, satu disclaimer atau peringatan malah amaran kepada gadis gadis comel berdada gebu yang berminat untuk mengenali ku dan berniat mengangkat taraf ku sebagai Abang atau Sayang atau Baby atau Daddy atau Papa atau Lahanat Motherfucker sekalipun. Entri kali ini lebih bersifat informatif dan menganjing diri sendiri daripada mengangkat angkat diri sendiri untuk didewa-dewakan…

SATU : JIKA DISURUH PILIH, BOLASEPAK ATAU DATING, AKU PILIH…
Bolasepak semestinya. Dating itu membazir masa dan wang di malam hari. Buat apa berdating di malam hari hanya untuk makan dan minum. Jika ada perkara lain yang lebih penting, pasti takkan ku pilih bolasepak. Tapi hakikatnya, bolasepak akan menjadi keutamaan. Jika disuruh memilih dating sambil menonton bolasepak, aku juga kemungkinan akan menolaknya. Dating dan bolasepak tidak sinonim. Kamu akan menganggu konsentrasi ku bila bertanya soalan lazim seprti apa itu offsaid, kenapa baling bola boleh tapi cakap kalau pegang bola foul, dan kenapa Ronaldo pakai No. 7. Sadis…

DUA : AKU TIDAK PUNYA KERETA MAHUPUN LESEN MEMANDU
Jadi kepada mereka yang berminat berpacaran dan berdating, sila datang ambil aku, dan pastikan kamu juga menghantar aku pulang, dalam keadaan sempurna atau sedikit kekurangan tidak apa. Pastikan juga kamu tiba tepat pada masanya, tidak seminit pun lewat, untuk lebih berjaga-jaga, datang 30 minit lebih awal dari masa yang dijanjikan. Jika lewat sedikitpun, aku anggap batal date itu. Oh ya, pastikan kamu tidak membawa ku berjumpa rakan-rakan mu yang membosankan. Hahaha…

TIGA : AKU KEDEKUT SEHINGGA 0.00001 SEN
Jangan harapkan sebarang hadiah untuk harijadi mu. Aku sangat benci membeli hadiah, lagi lagi jika kamu meminta. Jika engkau mahu aku membeli hadiah, pastikan harijadi ku dulu juga hadiah yang mahal. Untuk hadiah bernilai RM150, kau perlu hadiahkan barangan berharga RM300 untuk harijadi ku. Get it? Dan jangan harapkan aku akan mengsponsor kamu seumur hidup, aku tidak akan membayar sebarang upah untuk kamu keluar dengan ku, jadi bil makanan hidangan ketika berdating, perlulah dipecah dua atau kamu sahaja yang membayarnya. Jika kamu mahu bil itu dibayar oleh aku, sila beritahu awal-awal sebelum berdating, kerana aku akan menolak pelawaan dating itu bulat bulat. Faham? Dan sebarang hadiah yang aku menangi masuk peraduan atau pertandingan, jangan mimpi untuk memilikinya, kerana aku adalah manusia self centered paling teruk abad ini. Dan jangan harap aku akan pinjamkan harta ku untuk kamu, lebih lebih lagi jika kamu tidak punya pertalian, pertalian darahpun aku akan tapis dahulu.

EMPAT : AKU MEMPUNYAI HOBI YANG MEMAKAN DIRI DAN MASA
Jadi kamu perlu memahami dan menuruti kehendak ku. Jika aku punya hobi mengumpul barang mainan, be prepared to fork out some cash to buy me a limited edition ones. Jika aku punya hobi mengambil gambar as in photography, bersedialah untuk menjadi model free, dan jika sampai masa, di suruh nude pun, nude lah. Jangan risau, photography ini adalah berbentuk artistik estetika dan bukan berbentuk pornolistik. Kamu juga perlu membawa ku ke mana-mana sahaja jika perlu, kalau aku perlu ke Melaka, ke Melakalah. Kalau perlu ke Putrajaya, ke Putrajayalah. Ini merujuk kepada masalah aku yang pertama tadi. Oh, aku juga akan menghabiskan sebahagian besar wang gaji ku untuk menampung hobi, jadi bersedialah untuk mengspeedo aku apabila perlu…

LIMA : AKU TIDAK GEMAR MENDENGAR
Ya, aku kurang gemar berbual perihal diri sendiri atau berbincang hal-hal masa depan terutama sekali dengan wanita. Aku akan biarkan kamu bercakap, dan aku akan merewang dan melayari pemikiran ku dan memikirkan hal-hal yang lebih signifikan seperti masalah kewangan, masalah kerja, ataupun apa akan berlaku dalam siri Bleach yang seterusnya. Kadang-kadang, kamu akan perhatikan aku bermain PSP tanpa rasa segan silu dan mengiyakan setiap baris ayat kamu. Jadi, itu tandanya aku sedang memberi tumpuan yang amat dalam kepada PSP, dan “Ya/Uhm/Lagi,” yang aku ucapkan, adalah dikira detik dan rentaknya supaya dikeluarkan tepat pada waktu ianya diperlukan. Oh ya, cerita tentang masalah percintaan mu dengan lelaki lain juga aku letak perkara paling tinggi sekali untuk diabaikan kerana bagi aku, ianya membosankan (hanya kecuali jika ianya ada kena mengena dengan aku, sama ada kita skandal atau terlanjur sahaja).

ENAM : PILIHAN MUZIK KAMU PERLULAH EKLEKTIK
Kamu mesti mempunyai pilihan lagu yang bagus dan meminati band-band serta artis yang mempunyai maqam kesenian yang tinggi dan juga berkualiti. Sebarang sampah seperti band indo dan post psikedelik, perlulah berdiri jauh dengan aku, kerana akan aku tembak saranan kamu bulat bulat jatuh gugur bagai gagak hitam. Kamu perlu mengeluarkan nama artis dan band-band yang bukan mainstream rare dan saranan muzik kamu ini akan aku cuba dengar dan memberi buah fikiran ku dan kemungkinan aku setuju dengan pemilihan mu. Asalkan ianya original. Jika Mawi dan Hujan adalah artis dan band paling hebat abad ini bagi diri kamu, sila jangan isi borang calon, kerana pilihan muzikmu sangat sempit dan local. Oh begitu juga Peter Pan dan Nidji…

TUJUH: AKU TIDAK SUKA KE TEMPAT CROWDED UNTUK MENJADI POYO
Ya, jadi lupakan niat untuk membawa aku menonton showcase Anuar Zain mahupun Nidji. Kerana aku tidak menyokong atau mengendorse apa apa perkara yang berbudayakan budaya pop. Oh, kemungkinan aku juga akan menolak pelawaan ke gig-gig, kerana aku sudah melepasi tahap-tahap remaja baru nak up dan aku tidak perlu melihat kembali telatah remaja baru nak up zaman sekarang. Serious. Begitu juga konsert Sheila On 7 atau Akon (come on, ko jgn expect aku tengok benda-benda mcm ni). Kalau mahu juga, ajaklah aku ke pulau-pulau terpencil, atau tempat tempat remote yang mana ko tahu akan menarik perhatian ku, lebih-lebih lagi yang punya nude beach.

LAPAN : AKU GILAKAN WANITA-WANITA INI
Dengan sebab-sebab yang berlainan. Marion Rose Caunter, Maya Karin, Cheryl Samad, Vanida Imran, Jessica Alba dan Amanda Peet. Jadi sila memahami jika kamu terjumpa wallpaper separa nude Jessica Alba di dalam PSP ku. Ha ha ha ha… Oh begitu juga dengan akaun Myspace, Friendster dan Facebook. Kalau aku bersayang bercinta dengan kawan-kawan wanita, itu semua hanya gurauan kecil. Kalau kamu terasa cemburu, alamatnya kita takkan berpanjangan. Ye, aku punya kawan wanita hot-hot online dan kesemuanya adalah kawan sebenar, bukan kawan “add, and brag”. Jadi sila faham itu.

SEMBILAN : AKU PULA TIDAK SUKA WANITA SEBEGINI
Mengada-ngada dan tidak punya personaliti. Harapkan berpakaian seksi dan trendi, tapi otak kosong. Jika kamu comot sekalipun, tapi kamu mempunyai pemikiran yang luas, boleh generate conversation yang menarik dan mencabar akal, kamu amat cantik di mata aku. Aku tidak sukakan wanita bimbo yang tidak punya sebarang benda untuk diceritakan melainkan gossip kawan-kawan kampus atas butik-butik fesyen yang mengadakan sales. Aku sukakan wanita yang boleh berfikir untuk diri sendiri, independent, bijak berkata-kata, dan tidak menerima sebulat-bulatnya cadangan atau idealogi ku tanpa perlu diperbahaskan. Aku perlukan seseorang yang boleh bertukar pandangan dan menjana idea lain. Senyum yang manis adalah added bonus. Jika kamu berotak angin, sila jangan mengisi borang tersebut. Pergi kawan dengan budak budak post psikedlik yang perlukan pussy free dan easy… Hahahah…

SEPULUH : SELF CENTERED, YES AKU ADALAH…
Engkau perlu tahu segala-galanya tentang aku. Nama penuh, tarikh lahir, no ic, makanan dan minuman kegemaran, muzik pilihan, band fav, movie agung, buku rujukan, hobi dan bukan hobi, anti dan cinta dan segala bagai lagi untuk dijadikan rujukan memenangi perhatian dan hati ku. Sebaliknya, aku tidak perlu tahu apa apa pun tentang kamu.

Nama kamu apa? Lalu?

Ada banyak lagi perangai-perangai ku yang menjadikan aku bukan lelaki pilihan sesiapa.Jadi, harap perkara-perkara ini berguna untuk kamu memilih menjauhi lelaki seperti aku. Lelaki seperti aku comes with teritory. Kami tidak memerlukan trophy wives/girlfriend yang entah apa apa.

Seni bercinta, mana lelaki post psikedelik seperti kamu faham…

Simbah arwah Tag dengan coklat dan jilat…

Esok saja…
It is times like this, that I wish that she is her…

It is times like this that I wish that she is here with me. To sooth me with her voice and to tell me that things will work out in a blink of the eye. But most of all, I just want her to be here with me no matterwhat. I know, I’m being selfish but I’m not always like this am I?

I know it’s impossible for her to come home. KL is not near, I know. It’s a one day worth of travel, I know. Still, I want her to be with me. See how selfish I can be?

I SMSed her though. She SMSed back. She wants the best for me, she said. She’ll be happy as long as I’m happy. She’s just worried that I was suicidal. Hahaha.

There’s this other person that I want to talk to. I just don’t dare too. I really want to talk to My Lovely Sweetylittlebooboo. I’m not sure why but her opinion means a lot to me.

Why haven’t I call? Let’s see:

She’s probably busy with work. At least that’s what I’ve been telling myself when she ignores me xD

I hate the fact that she always giving me mixed signals. I hate it to the extent that I don’t want to call her up.

She ignored my Y!M message just now. Okay… I’m being irrational. She probably didn’t respond because there’s a ‘Invisible’ status beside her ID. Right?

So anyways, I’m still confused and don’t know what to do. We’ll see how tomorrow goes.
Labels: 0 comments | edit post
  • About Me

    My Photo
    Clingy. Loves doable, comfortable routines. Dislikes mindfucks. *Loathes* incomprehensible, unsolvable mindfucks. Avoids dicey, shady characters at all costs. Picky. Stubborn. Most times, cold and distant, but not necessarily likes to be. Prefers to be open, warm, and intimate, but is reluctant to be unless it's absolutely safe. Loves being safe.

    My Memory

    "Lost love is still love. It takes a different form, that’s all. You can’t see their smile or bring them food or tousle their hair or move them around a dance floor. But when those senses weaken, another heightens. Memory.
    Memory becomes your partner. You nurture it. You hold it. You dance with it."

    Followers